Garageinredning: Att tänka på vid inredning av garaget

Ett garage är alltid skönt och praktiskt på fler sätt och med rätt garageinredning kan det bli ännu bättre. Till att börja med är det bekvämt att kunna förvara bilen där under de kalla månaderna och slippa sopa undan snö, men det är även en trygg aspekt året runt för att undvika bilinbrott. För den som gillar att meka och hållas i garaget med snickerier och annan hobbyverksamhet är det också guld värt. Men hur inreder man då sitt garage på bästa sätt? Det ska vi kika på här nedan.

Funktionalitet och god ordning i garaget

Det är lätt att samla på sig en mängd prylar i garaget som man kanske inte ens behöver. För att lättare skilja det som är onödigt och de saker man absolut inte kan vara utan underlättar det att hålla god ordning. Av den anledningen är förvaring A och O för att du ska kunna hitta något i ditt garage. Det här gäller i synnerhet sortiment av verktyg, skruvar, spik och annat som alltför ofta hamnar huller om buller i en ologisk blandning.

En klassisk verktygstavla är ett utmärkt sätt att hålla koll på prylarna, samtidigt som du utnyttjar väggytan optimalt i garaget och därmed frigör golvytan. Dessutom är någon form av sortimentskåp att rekommendera, där du snyggt och prydligt sorterar in dina skruvar och andra småprylar.

En arbetsbänk i någon form är alltid bra att ha, särskilt om du inte har plats för någon sådan inne i bostaden. Har du ett litet garage kan du med fördel satsa på en grundare variant, som istället kan få vara lite bredare så att du ska få plats med dina projekt.

Däck är något som i regel tar mycket plats, särskilt när de placeras på golvet. Överväg istället möjligheten att hänga upp dina däck på väggen så känns garaget genast mycket rymligare.

Leave a Comment