Sälja bilen

Att sälja bilen kan vara ett lite klurigt och en tämligen tidskrävande process. Målet för de flesta är att få ut så mycket som möjligt av affären samtidigt som affären ska vara så smärtfri och enkel som möjligt. Det är många beslut du behöver ta inför att sälja bilen innan du har pengarna på kontot. Först och främst kan det vara bra att se över skicket på din bil och genomföra eventuella åtgärder för att förbättra skicket. Kanske är det värt att byta de där bromsbeläggen eller ge bilen en rejäl skrubbning innan annonsen åker ut på internet? Allt som allt blir projektet rätt så omfattande, vilket ställer höga krav på att du planerar försäljningen noggrant.

Sälja bilen privat eller via återförsäljare?

Ett viktigt beslut du behöver ta är om du vill sälja bilen privat eller via en återförsäljare. Vilket val som är bäst för dig beror på hur mycket tid du har till godo, hur stor kunskap du har om bilar och hur stor vinst du förväntar dig få från affären. Om du vill sälja bilen privat behöver du samla ihop all information om din bil, värdera bilen och utforma en annons. Du behöver även hantera frågor som kan komma in och vara kontaktpersonen för annonsen. Om du istället vänder dig till en återförsäljare kan du få hjälp med dessa bitar. Eftersom återförsäljare tar en bit av kakan blir dock inte vinsten lika stor som om du säljer bilen privat. Därmed är det ett beslut du inte bör ta lättvindigt.

Värdera din bil inför försäljning

Oavsett om du vill sälja bilen privat eller via återförsäljare behöver bilen värderas. Det finns mängder av värderingssajter du kan använda dig av för att få en uppfattning om din bils värde. Om du tar hjälp av en återförsäljare kan de hjälpa dig värdera din bil på ett rättvisande sätt för att maximera vinsten.

Leave a Comment